hozzávalók / 3 adag
- 750 g sertéshús
- 750 g burgonya
- 250 g vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ek napraforgó olaj
- 1 ek mustár
- 2 db babérlevél
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
elkészítés
- A húst megtűzdeljük a vékony szeletekre vágott fokhagymával, majd bedörzsöljük sóval, borssal és az összemorzsolt babérlevéllel.
- Egy edénybe keverjük el a mustárt az olajjal, és kenjük meg vele a hús tetejét.
- Egy fedeles tűzálló tálat vajjal kikenünk, a húst belehelyezzük, kevés vizet öntünk alá, majd lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
- Kb. 90 percig sütjük, közben a hús alatt keletkezett szósszal locsolgassuk a húst.
- Tisztítsuk meg a hagymát, burgonyát, és vágjuk vékony karikákra. Vegyük ki a húst a sütőből, és tegyük köréje a burgonya- és hagymakarikákat.
- Süssük fedő nélkül további 45-60 percig, időnként locsoljuk meg az egészet a hús levével. Amikor a hús megsült, vegyük ki a sütőből, és a burgonyát szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel.