Nagyon szép sovány, henger alakú húsrész.
Szeletelni vagy egyben párolni kiváló. Zsiradékot nem tartalmaz, ezért érdemes valamilyen mártást készíteni hozzá.
Paradicsomos hús
A húst felszeleteljük( nem kell túl vékonyra) sózzuk, kicsit borsozzuk. Hűvös helyen egy-két órát állni hagyjuk.
A szeleteket forró zsiradékon hirtelen megsütjük, majd kiszedjük. A maradék zsíron apróra vágott hagymát megdinsztelünk,(5-6 szelet húshoz egy fejet) később 3-4 gerezd apróra vágott fokhagymát is hozzáteszünk.Amikor kezd sárgulni beleteszünk egy 150g -os "Arany fácán" paradicsom konzervet. Felöntjük vízzel, és ebben a szószban fedő alatt pároljuk a hússzeleteket, ha kell pótoljuk a folyadékot. A párolás hossza a hústól függ. Ha a hús megpuhult kiszedjük. A mártást forralással besűrítjük, közben ha kell utánízesítjük,só, bors és ha kell egy kis cukor. Aki szereti az olaszos ízeket tehet bele egy kevés oregánót. A sűrítés után a hús szeleteket visszarakjuk a mártásba, és összemelegítjük.
Főtt burgonyával tálaljuk
A sütés előtt a hús szélén lévő hártyákat vagdossuk be, így a hússzelet nem kunkorodik fel.
Aki nem szereti a marhahúst, az megcsinálhatja sertés karajból is, de a marhával sokkal karakteresebb az ízek harmóniája.
Vélemények