A sertés egyik legsoványabb része. Aki ragaszkodik a sovány húshoz annak ajánlom, de ne felejtsék el, a hús igazán finom ízét a vékony zsírréteg adja. Ha leszedjük a zsíros részeket és úgy sütjük akkor túlságosan száraz lesz. Ebből a húsrészből az alábbi recept a kedvencem. Próbálják ki !!!
Frédi-Béni szelet.
2-3 cm vastag szeletet sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük. Pár órát, esetleg egy éjszakán át pihentessük olaj alatt.
Forró zsírban (kényesebbek olajban) serpenyőben hirtelen egy kis kérget sütünk mindkét oldalára, majd levesszük a tűzről. Hagyjuk egy kicsit lehűlni. Egy - két dl száraz fehérbort öntünk rá, majd lefedjük, és takarékon pároljuk, amíg meg nem puhul. Puhulás után a fedőt levesszük és zsírjára sütjük. Aki szereti a fokhagymát, az tegyen a zsírjára sütés vége előtt, egy kevés szeletelt fokhagymát a zsírba. Ha kész, fedjük le és pár percig pihentessük.
Figyelmeztetés: a kéregsütés után vigyázzunk, hogy a zsír lehűljön, mert a forró zsírba öntött bor fröcskölni fog!!!!
A bőrét pár helyen vagdossuk be, mert a sütés közben a bőr összehúzódik és a hús felkunkorodik.
Vélemények